iGoogle Ekle   RSS Haberci »
Teknoloji Magazin arkadaşına gönder

Ay'da araziler kapış kapış



'MoonEstates' adlı emlak şirketinin sahibi İngiliz çift, arsa satışlarının Ay'a ayak basışın 40. yıldönümü dolayısıyla ikiye katlandığını söylüyor.


1970'lerin başında 1967 tarihli uzay Anlaşması'ndaki yasal bir boşluktan yararlanarakgezegenleri kendi adına kaydettirmiş ve bunlara sahip olduğunu iddia eden ve Ay'dan arsa satan Amerikalı 'girişimci' Dennis Hope'un Ay'da emlakçılık yapmalarına izin verdiği tek İngiliz çift olan Sue ve Francis Williams çifti, Ay'dan metrekaresi 130 dolara arsa satıyor.

1967 tarihli anlaşma, ülke ya da hükümetlerin uzayda arsa sahibi olamayacağını belirtiyor, fakat bireyler konusunda bir şey demiyordu.

İngiliz çift, altı yıl önce Ay'dan arsa satımına başlamış. Bu ay normalin iki katı satış yapmışlar ve 16 bin dolar kazanmışlar.

1967 tarihli Birleşmiş Milletler Uzay Anlaşması, devletlerin Ay ve öteki gezegenler üzerinde hak iddia etmesini yasaklıyor ancak Ay'da arsa satan girişimciler, anlaşmanın kişilerin arazi satın almasını yasaklamadığını savunuyor.

MoonEstates şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon dolarlık satış yaptığını söylüyor, ancak bunun yüzde 90'ı Hope'un cebine gidiyor.

Hope'un oluşturduğu internet sitesinden biraz arsa satın alarak bu işe başlamışlar. İki çocuklu çiftin başka gezgenlerde arsa satma hakkı da bulunuyor. Alıcılar MoonEstates'ten satışın ardından bir belge alıyorlar.

Ancak söz konusu müşterilerin esasen gezegenler üzerinde meşru ve yasal bir hakları bulunmuyor. Yine de Ay'da arsa satışlarına ilginin sürdüğü iddia ediliyor. Francis'e göre, Ay yüzeyinde daha çok boş alan mevcut..

Ay'da araziler kapış kapış



Etiketler : Aydan arsa satın almak

Yorumlar
alp uzlu
Yorum : Yaaa bu insanlar niye bize denk gelmez:) Bende mars'tan mı toprak satışı yapsam:) marsa gel marsa deniz kıyısında süper lüks villa:)gerçekten ay için para veren varmı ?
neslin özgüroğlu
Yorum : inanmıyorum yaa gerçekten ay'da arsa alan varmı? Bazı insanları anlamak mümkün değil. çok komik :)
ozkan
Yorum : şaşırmayın arkadaşlar, bende güneşte süper lüks yazlık satıyorum hehehe aslında düşününce ay'da mal varlığım var. Dünya bana dar geldi:)
buket
Yorum : Arkadaşlar şimdiki trend bu:) Eskiden Miami'de evim var diye havalara giriliyordu. Şimdi moda Ay'da arsam var :)
Bu Habere Yorum Yap

Email

Ad Soyad

Yorum
 


 
Bu Habere Yorum Ekle